Wczoraj troszkę miałem wolnego czasu i zrobiłem szybki TEST wybranych custom ROM dla Samsunga Galaxy Note.
Na pierwszy ogień wziąłem rom DarkyRom v 2.1.
Niestety nie udało mi się poprawnie go uruchomić, mimo zrobieniu kilka razy Wipe oraz wgrania romu kilka razy, zawsze po uruchomieniu wyskakiwał mi błąd TWlauchera, trudno, może sprawdzę w przyszłości inne wersje tego romu.
Na drugi ogień poszedł RocketRom v14 z kernelem abssys 2.7, po nim bardzo dużo sobie obiecywałem, gdyż jest bardzo wychwalany na różnych forach.
Zainstalowałem, niby miał ze stockowego działać bez Wipe, niestety mój wpadł w bootloop i musiałem zrobić wipe, ok zainstalowałem odpaliłem, wszystko fajnie, działa szybko, ładne ikonki, niebieskie napisy wyglądają tak sobie, ale można zawsze to zmienić. Po jakiejś godzinie zabawy stwierdziłem,że nie jest on szybszy odczuwalnie od mojego KKA i w sumie nie ma nad nim żadnej przewagi to zrobiłem recovery i znowu jestem na KKA.
Na trzeci ogień poszedł CheckRom v1.
Ładny, przyjemny, szybki, szału nie ma porównywalny z KKA, bardzo ładna aplikacja Kitchen Pro, ale strach używać romu który ma sporo opini i błedów, poczekam na wersje v2.
To tyle kolejny raport wkrótce.

LinkBack URL
About LinkBacks

Odpowiedz z cytatem