Witaj Gościu, jeśli to Twoja pierwsza wizyta Stwórz konto i dołącz do ekipy naszego forum.
  • Login:

Witamy na Android Forum

Witamy na forum Android OSandroid.pl Forum powstało by pomagać w poznaniu Androida, pomocy przy instalacji custom ROM, aplikacji, nawigacji GPS. Głównie piszemy o Samsung, HTC, Motorola, LG, Sony Ericssom i innych.

+ Odpowiedz w tym wątku
Pokaż wyniki od 1 do 1 z 1
    Administrator
    Level completed: 72%, Points required for next Level: 28
    Overall activity: 83.0%
    Achievements:
    OverdriveTagger First Class1000 Experience Points3 months registered

Operator
    Play
    Telefon
    Sasmung Galaxy Note N-7000
    Level
    23
    Postawione Piwa
    1
    Wypite Piwa
    2

Czas online
    17 h 35 m

[ROM Samsung Galaxy Note] Subiektywy przegląd Custom Rom dla Note

Wczoraj troszkę miałem wolnego czasu i zrobiłem szybki TEST wybranych custom ROM dla Samsunga Galaxy Note.

Na pierwszy ogień wziąłem rom DarkyRom v 2.1.

Niestety nie udało mi się poprawnie go uruchomić, mimo zrobieniu kilka razy Wipe oraz wgrania romu kilka razy, zawsze po uruchomieniu wyskakiwał mi błąd TWlauchera, trudno, może sprawdzę w przyszłości inne wersje tego romu.

Na drugi ogień poszedł RocketRom v14 z kernelem abssys 2.7, po nim bardzo dużo sobie obiecywałem, gdyż jest bardzo wychwalany na różnych forach.

Zainstalowałem, niby miał ze stockowego działać bez Wipe, niestety mój wpadł w bootloop i musiałem zrobić wipe, ok zainstalowałem odpaliłem, wszystko fajnie, działa szybko, ładne ikonki, niebieskie napisy wyglądają tak sobie, ale można zawsze to zmienić. Po jakiejś godzinie zabawy stwierdziłem,że nie jest on szybszy odczuwalnie od mojego KKA i w sumie nie ma nad nim żadnej przewagi to zrobiłem recovery i znowu jestem na KKA.

Na trzeci ogień poszedł CheckRom v1.
    Ładny, przyjemny, szybki, szału nie ma porównywalny z KKA, bardzo ładna aplikacja Kitchen Pro, ale strach używać romu który ma sporo opini i błedów, poczekam na wersje v2.

To tyle kolejny raport wkrótce.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów