Ja jesli chcialbym zeby telefon poprostu dzialal- wybieram iOS, jesli chce ingerowac w system, bawic sie romami i kombinowac by miec aktualizacje, zewnetrzne oprogramowanie -android
Send from iphone tapatalk
Witamy na forum Android OSandroid.pl Forum powstało by pomagać w poznaniu Androida, pomocy przy instalacji custom ROM, aplikacji, nawigacji GPS. Głównie piszemy o Samsung, HTC, Motorola, LG, Sony Ericssom i innych.
Ja jesli chcialbym zeby telefon poprostu dzialal- wybieram iOS, jesli chce ingerowac w system, bawic sie romami i kombinowac by miec aktualizacje, zewnetrzne oprogramowanie -android
ale gdyby tylko mieć telefon z możliwością sms`ów to tak naprawdę wystarczy zwykła nokia za 100zł.
Oczywiscie, ale jesli chce zaktualizowac soft, kiedy producent mi to umozliwia, podlaczam sie do sieci i jednym kliknieciem to robie i wszystko dziala, nie trzeba przeprowadzac kombinacji alpejskich aby miec najn soft a potem na forach prosic o pomoc, bo to lub tamto nie dziala. Poprostu jesli tel ma gps, aparat cyfrowy, i inne bajery to licze na to ze to bedzie dzialac.
Jesli sie gleboko ingeruje w system to normalne ze jest prawdoppdobienstwo ze sie cos zepsuje...
mnie jak najbardziej android pasuje! na razie nie zamierzam zmieniać go na inny!
na razie niema alternatywy która mogłaby zaoferować mi taką sama ilość oprogramowania!
Jest np iOS.
iOS ale tylko w urządzeniach Apple! - niema tyle aplikacji co android!
Nie ma tyle? Zobacz sobie na wyniki. Oficjalnie android niedawno dobil do 500tys aplikacji a iOS przekroczyl 600tys. Wiec apple store poki co ma wiecej. Druga sprawa jest jakiej jakosci sa te aplikacje i czy sie nie powtarzaja. W markecie android np jak kiedys szukalem aplikacji flight radar(pokazuje loty samolotow) to znalazlo mi kilkanascie pozycji, ztaka roznica, ze polowa niczym sie od siebie nie roznila Byla to caly czas ta sama aplikacja
Poprostu dzieki temu ze android jest systemem otwartym to niestety nie ma takiej kontroli jakosci jak w apple. Nie chodzi o to ze app store jest idealny, bo nie jest. Takze zdarzaja sie gowniane aplikacje. Ale nie zdarzylo mi sie zeby byly 2 aplikacje kropka w kropke takie same.